Het gaat om de balans tussen lichaam en geest"
NATUURGENEESKUNDIG THERAPEUTE MARIňTTE VAN LIEROP

START PRAKTIJK IN HALSTEREN

MariŽtte van Lierop, Dorpsstraat 83 Halsteren, tel.: 0164-680401, www.betermetnatuur.nl

HALSTEREN - Sinds een aantal weken is op de Dorpsstraat 83 in Halsteren de natuurgeneeskundig praktijk van MariŽtte van Lierop gevestigd. Ze heeft hiervoor een ruime kamer in haar eigen woning ingericht, waardoor de cliŽnt binnenkomt in een huiselijke sfeer. Er staat echter wel professionele apparatuur, zoals een microscoop voor bloedonderzoek en een doorsnede van het menselijk lichaam. Bovendien staan de boekenkasten staan vol met vakliteratuur waardoor meteen opvalt dat dit de praktijk is van iemand die serieus en met passie haar vak uitoefent.

Door Caroline van Nes

MariŽtte van Lierop is altijd geÔnteresseerd geweest in de werking van de menselijke geest. Vlak na de geboorte van haar eerste kind ging ze psychologie studeren aan de Open Universiteit, omdat ze daarmee haar studie en de zorg voor haar kind goed kon combineren. Bovendien werkte ze als vrijwilliger voor slachtofferhulp. Na de geboorte van haar tweede kind verhuisde het gezin naar Zeeland, waar MariŽtte een tweede studie oppakte: pedagogiek van de levensloop. Ze begon - iets heel anders - samen met een vriendin een winkeltje in gebruikt speelgoed en knutselspullen. Dit liep erg goed, maar na zeven jaar wilden ze allebei iets anders en verkochten ze de winkel.

Terug naar Brabant

De kinderen van MariŽtte gingen inmiddels naar de middelbare school in Bergen op Zoom en dus werd besloten terug te gaan naar Brabant. In 2003 kwam het gezin in Halsteren wonen en ging MariŽtte van Lierop weer verder studeren, ditmaal aan de SOSA Hogeschool: sociaal pedagogische hulpverlening en maatschappelijk werk en dienstverlening.

Thuis

Na verschillende uitzendbanen zag MariŽtte een advertentie voor een studie natuurgeneeskunde, ze besloot ontslag te nemen en wederom te gaan studeren. "Het voelde zo goed, alsof ik thuiskwam", aldus MariŽtte van Lierop. "Dit was precies wat bij mij past, omdat ik er sterk van overtuigd ben dat het gaat om de balans tussen lichaam en geest". Ze deed de opleiding sneller dan normaal, omdat ze zo enthousiast was, dat ze steeds maar door wilde lezen en leren.

Ontgiften

De cliŽnt vertelt eerst in een gesprek wat de klachten zijn en wanneer men dat wil, vindt een levend bloedanalyse plaats. Hiertoe wordt door middel van een vingerprik een druppel bloed afgenomen, die onder de microscoop wordt gelegd. MariŽtte legt dan uit wat er te zien is en waar een klacht vandaan zou kunnen komen. Vaak is ontgiften van het lichaam een eerste stap waardoor een cliŽnt zich al beter kan voelen. De behandelmethoden zijn homeopathie, fytotherapie (uitsluitend gebruik van plantaardige stoffen), orthomoleculaire voeding (orthos staat voor 'goed', 'juist' of 'gezond') en de eerder genoemde levend bloedanalyse.

De praktijk is geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers (NOAG), www.noag.org